Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@16:36:59 GMT

جنگیدن برای زنده ماندن!

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۴۴۴۱۴

جنگیدن برای زنده ماندن!

خبرگزاری آریا - روایتی از دو سال تلاش بی وقفه گروه صنعتی رامک خودور برای غبله بر مشکلات
همه چیز داشت خوب پیش می رفت. امضای برجام میان ایران و 1+5 سرعت رشد اقتصادی و توسعه همه جانبه را تسریع کرده بود تا آنجا که رامک خودرو در حال گذار از یک شرکت وارد کننده به خودروساز شدن بود. اما دوران رشد و شکوفایی دیری نپائید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحریم های خارجی و بی تدبیری های داخلی باعث شد در کنار سایر بنگاه های تجاری، رامک خودرو نیز ضربه ای مهلک را متحمل شود. ضربه ای که در همان ماه های نخست اکثر شرکت های وارد کننده خودرو را به سرعت به تعطیلی کشاند. اما رامک خودرو که چشم اندازی بلند مدت برای توسعه فعالیت‌های خود ترسیم کرده باید در میدان می ماند و ضمن مبارزه با مشکلات عدیده داخلی، روند راه اندازی کارخانه و تولید داخل را نیز پیگیری می کرد.
گروه صنعتی رامک خودرو طی 15 سال گذشته بدون وابستگی و با تکیه بر توان صددرصدی بخش خصوصی، با نگاهی هدفمند به ایجاد بستر اشتغال، تولید، بازرگانی و خدمات خودروهای با کیفیت در ناوگان حمل و‌نقل شهری و خودروهای سواری در عرضه و ارایه خدمات پس از فروش مطلوب و کسب رتبه های برتر، میان شرکت های موفق در کشور، قرار گرفته است.
این شرکت تا به امروز در فراز و نشیب ها و‌ دوران سخت اقتصادی و تحریم های ظالمانه ذره ایی از انگیزه و تکاپوی خود را کم نکرده و امروز نیز با توجه به منویات مقام معظم رهبری در جهت تولید مستمر و جهش تولید، تمام همت و تمرکز خود را بکار گرفت تا بتواند نقشی موثر در صنعت خودروی کشور عزیزمان، ایفا کند.
این شرکت به منظور برون رفت از شرایط دشوار پس از برجام، با شکیبایی و‌ برنامه ریزی، بستر قابل توجهی را در کشور فراهم ساخته تا ضمن تسهیل شرایط برای مشتریان و عمل به تعهدات خود در مسیر تولید متناسب با دانش و‌تکنولوژی روز دنیا، اتفاق خوشایندی را در کشور فراهم سازد و این روند تنها در سایه ی مشارکت دولت و بخش خصوصی و حمایت رسانه های جمعی، میسر خواهد شد اما متاسفانه در این مسیر مشکلات اساسی و رفتارهای غیرمنصفانه، موجب ایجاد موانع فراوان گردید که تبعات آن دامن گیر فعالیت های این گروه صنعتی و به طبع آن موجب تاخیر در انجام تعهدات به مشتریان شده است.
تمرکز گروه صنعتی رامک خودرو بر تولید باعث گردید زیرساخت های لازم برای این مهم ایجاد و با سرمایه گذاری صددرصد داخلی گام های لازم برای تولید محصولات در داخل کشور برداشته شود تا آنجا که این اقدامات با وجود تحریم های سخت موجود که بشکلی جدی از سوی کشورهای متخاصم پایش می شود، گام های نهایی خود را طی نموده است.
شایان ذکر است شرایط تحریم از یک سو، بی تدبیری ها و تصمیمات خلق الساعه و بی ثباتی قوانین از سویی دیگر، فضای تحریمی را سخت تر کرد و همین بی تدبیریها موجب بروز تاخیر در انجام بخشی از تعهدات این شرکت گردیده است. در این میان برخی افراد سودجو در عرصه های سیاسی و اقتصادی با تلاش وافر، بهره مندی از این شرایط که به دنبال اغراض و اهداف و منافع شخصی می باشند، همه تلاش خودرا برای ایجاد چالش های فراوان بکار گرفتند. بطوریکه با فرافکنی در فضای مجازی و تلاش برای برگزاری تجمعات غیرقانونی و ایجاد برچسب کلمه "مالباخته" برای مشتریان آنهم با نگاه ضرر از سود به عنوان مالباختگی باهدف تهییج افکار عمومی و ایجاد تشویش اذهان دیگر مشتریان، بدنبال بهره برداری های شخصی بودند.
در این میان افرادی به عنوان وکیل، ضمن سوء استفاده از وضعیت موجود و با موج سواری بر آمال مشتریان سعی کردند با افروختن آتش و تحریک مشتریانی که بواسطه مشکلات بوجود آمده موفق به تحویل خودروهای خود نشده بودند با انتشار اخبار خلاف واقع و اعلام اعداد و ارقام عجیب از تعداد شاکیان و تعهدات باقیمانده در رسانه های فارسی زبان معاند خارج از کشور و برخی رسانه های زرد و بدون مخاطب داخلی، آب بر آسیاب دشمن بریزند. اما با ورود قوه قضائیه و ضابطین آن، مشخص گردید که این شرکت نه تنها انحراف مالی نداشته بلکه در راستای فعالیت تولیدی و انجام تعهدات خود عمل کرده است. در نهایت با مساعدت و همیاری دستگاه قضایی راهکار لازم برای انجام تعهدات مشتریان مشخص گردید و با اشراف بر وقایع رخ داده که بر اثر تحریمهای داخلی و خارجی و خارج از اراده رامک خودرو صورت گرفته بود مقرر گردید بخشی از تعهدات باقیمانده از محل خودروهای موجود در گمرک و بخش دیگر ضمن برنامه ریزی مشخصی که به وزارت صمت اعلام شده است از محل تولید داخل، انجام گردد. این مهم در شرایطی صورت می پذیرد که افزایش هزینه های سربار قانونی که خارج از اختیار رامک خودرو و براساس مصوبه دولت بوده، می بایست پرداخت گردد و البته رامک خودرو به منظور همراهی با مشتریان خود و کاهش آثار مالی در اقتصاد خانواده، برنامه ریزی و اقدامات موثری را در حفظ ارزش دارایی مشتریان، در قالب شرایط و تسهیلات متنوع، برای ایشان در نظر گرفته است.
امید است این شرکت و دیگرفعالان حوزه صنعت، با مدیرانی که امام این انقلاب را درک کرده اند و آموخته اند در سخت ترین شرایط ایستادگی کنند، ادامه مسیر روشن خودرا بپیمایند و اقدامات شایسته ای را برای بالندگی ایران عزیز و خدمت به مردم شریف این سرزمین داشته باشند و بستری ارزشمند و کارآمد در فعالیت ها و عرصه تولید، تجارت و بازرگانی در کشور، به جای گذارند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: رامک خودرو گروه صنعتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۴۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استارت سرد خودروسازی

خودروسازان کشور اولین ماه از سال۱۴۰۳ را با افت فروش استارت زدند. غول‌های جاده مخصوص در فروردین امسال و نسبت به بازه زمانی مشابه سال قبل، ۲۴درصد افت تولید را تجربه کرده‌اند. به نظر می‌رسد انتظار برای اصلاح قیمت خودرو عامل اصلی سرمای تولید باشد.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ سه خودروساز بزرگ کشور گزارش عملکرد خود در نخستین ماه امسال را به اطلاع سهامداران خود رساندند؛ گزارشی که نشان می‌دهد در بخش تولید دچار افت (نسبت به فروردین پارسال) شده‌اند. با بررسی کارنامه تولید خودروسازان بزرگ کشور در نخستین ماه امسال مشخص می‌شود که ایران خودرو و سایپا در افتتاحیه تولید ۱۴۰۳ چه کرده‌اند.

طبق آنچه در صورت‌های مالی سه خودروساز اصلی آمده، ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو در مجموع حدود ۴۲‌هزار و ۴۰۰ دستگاه انواع خودروی سواری را در فروردین امسال تولید کرده اند. این در حالی است که در ماه مشابه پارسال مجموع تولید محصولات سواری آن‌ها حدود ۵۵‌هزار دستگاه بود؛ بنابراین غول‌های جاده مخصوص در ماه نخست امسال و نسبت به بازه زمانی مشابه سال قبل، ۲۴‌درصد افت تولید را تجربه کرده‌اند.

در این بین، بیشترین تیراژ نصیب ایران خودرویی‌ها شده که توانسته اند ۱۴‌هزار و ۲۰۴ دستگاه محصول را در فروردین تولید کنند. با این حال این میزان تولید سبب شده تا آبی‌های جاده مخصوص افت ۱۹ درصدی تولید را در بخش سواری نسبت به فروردین ۱۴۰۲ تجربه کنند. سایپایی‌ها نیز به کمک زیرمجموعه خود پارس خودرو، تولید بالغ بر ۱۹‌هزار دستگاهی را در ماه ابتدایی امسال ثبت کرده اند که نسبت به فروردین پارسال افت ۲۹ درصدی را نشان می‌دهد.

در حالت تفکیکی، سایپا تولید ۱۴‌هزار و ۲۰۴ دستگاهی در فروردین امسال داشته و این در حالی است که میزان تولید این شرکت در ماه مشابه پارسال ۱۹‌هزار و ۲۱ دستگاه بود؛ بنابراین دومین خودروساز بزرگ ایران بدون احتساب آمار پارس‌خودرو، افت تولید بالغ بر ۵‌هزار دستگاهی داشته است. پارس‌خودرو نیز که ۴ هزار و ۸۷۳ دستگاه تولید داشته، در مقایسه با فروردین پارسال افت تولید ۲‌هزار و ۷۹۰ دستگاهی داشته است.

افت تولید ۲۴ درصدی خودروسازان در فروردین در حالی است که طبق اعلام وزیر صمت، تولید خودرو در سال‌جاری باید ۱۵‌درصد افزایش یابد. با توجه به تولید بالغ بر یک‌میلیون و ۳۰۰‌هزار دستگاه خودرو در سال گذشته، رشد ۱۵ درصدی به معنای افزایش تیراژ خودرو تا یک‌میلیون و ۵۰۰‌هزار دستگاه است. وزارت صمت البته مشخص نکرده که قرار است چه تعداد از خودرو‌های تولیدی امسال سواری باشند، اما اگر همین ضریب ۱۵ درصدی را ملاک قرار دهیم، با توجه به تولید یک‌میلیون و ۱۳۳‌هزار دستگاه خودروی سواری در سال گذشته، تیراژ در این بخش باید به بالای یک‌میلیون و ۳۰۰‌هزار دستگاه برسد؛ بنابراین خودروسازان کشور (سه‌خودروساز اصلی به علاوه خصوصی‌ها) باید به طور متوسط ماهی حدودا ۱۱۰‌هزار دستگاه تولید داشته باشند. طبعا بار اصلی تولید بر دوش غول‌های جاده مخصوص است و باید منتظر ماند و دید در ماه‌های پس از فروردین چه آماری از خود به جا خواهند گذاشت.

خودروسازان بزرگ کشور سال گذشته نتوانستند برنامه تولید مدنظر وزارت صنعت، معدن و تجارت را عملی کنند، به نحوی که تنها ۶۵‌درصد از این برنامه محقق شد. برنامه تولید پارسال حداقل یک‌میلیون و ۷۰۰‌هزار دستگاه بود، بنابراین مشخص می‌شود که برنامه مدنظر صمت برای امسال افت حدودا ۲۰۰‌هزار دستگاهی خواهد داشت.

اما در کنار وعده رشد ۱۵ درصدی تولید، وزیر صمت هفته گذشته با حضور در ایران‌خودرو دیزل عنوان کرد که یک جهش اساسی در کمیت و کیفیت تولید اتقاق خواهد افتاد. به‌طور حتم این وعده وزیر بدون اصلاح قیمت خودرو همچون سال‌های گذشته تنها در حد وعده باقی خواهد ماند.

افت تولید ماهانه

اما بررسی آمار تولید خودروسازان در فروردین و مقایسه آن با ماه قبل –اسفند- نشان می‌دهد که تولید ماهانه آن‌ها نیز افت سنگینی داشته است. طبق آمار، خودروسازان در فروردین امسال و نسبت به اسفند پارسال ۲۹‌هزار دستگاه -معادل ۴۰ درصد- خودروی کمتری به تولید رسانده‌اند.

در حالت تفکیکی، ایران‌خودرو در فروردین امسال و نسبت به اسفند سال گذشته افت تولید ۲۰‌هزار و ۳۲۵ دستگاهی را به ثبت رسانده است.

سایپا نیز نسبت به اسفند ۶‌هزار و ۷۳۶ دستگاه خودروی کمتری را تولید کرده است. در نهایت، اما تولید ماهانه (فروردین به اسفند) پارس‌خودرو نیز افت ۲ هزار و ۶ دستگاهی داشته است. بخشی از این افت تولید می‌تواند به دلیل تعطیلات نوروزی باشد و خودروسازان معمولا و اگر به چالش خاصی برنخورند، این افت را در ماه‌های بعد جبران می‌کنند.

کارنامه تولید خودروسازان در فروردین

بنابر آمار منتشرشده در سایت کدال، ایران خودرو در فروردین امسال نیز بیشترین تولید خود را به مدل‌های پژو اختصاص داده است. این شرکت در بازه زمانی تحت بررسی، ۱۰‌هزار و ۸۰۵ دستگاه انواع پژو را تولید کرده است.

با توجه به تولید حدودا ۱۸‌هزار دستگاه خانواده پژو در فروردین پارسال، ایران خودرویی‌ها در تولید اعضای این خانواده افت حدود ۴۰ درصدی داشته اند. ایران‌خودرو در حال حاضر تنها پارس و ۲۰۷ را در قالب گروه پژو تولید می‌کند که به نظر می‌رسد پارس نیز چیزی به پایان عمر تولیدش باقی نمانده است (البته اگر سیاستگذار باز هم تصمیم به ادامه تولید آن نگیرد).

در بین دیگر محصولات ایران خودرو، گروه سورن تیراژ ۳‌هزار و ۲۳۷ دستگاهی را از خود به جا گذاشته است. ایران‌خودرو در صورت‌های مالی قبلی خود از نام «گروه سمند» استفاده می‌کرد، اما با توجه به اینکه این خودرو در حال حاضر تنها در مدل سورن به تولید می‌رسد، نام آن را به «گروه سورن» تغییر داده است.

با در نظر گرفتن تیراژ هزار و ۴۸۰ دستگاهی در فروردین سال گذشته، ایران‌خودرویی‌ها توانسته‌اند تولید در این گروه را ۲.۲ برابر کنند. این در حالی است که طبق آمار منتشره در سایت کدال، دنا فروردین امسال را با افت تولید نسبت به ماه مشابه پارسال پشت سر گذاشته است.

ایران‌خودرو اعلام کرده که در فروردین امسال ۴‌هزار و ۷۸۸ دستگاه دنا را به تولید رسانده است. با توجه به تولید ۵‌هزار و ۳۸۹ دستگاهی دنا در فروردین پارسال، ۱۱‌درصد افت تولید به نام این خودرو به ثبت رسیده است. دنا معمولا روندی رو به رشد در تولید طی این سال‌ها داشته و مشخص نیست چرا در نخستین ماه امسال و با وجود تقاضای بالا برای آن، تولید نقطه به نقطه‌اش کاهش یافته است.

دیگر محصول ایران خودرو به نام رانا که چندان با افت تولید غریبه نیست، نخستین ماه امسال را با رشد پشت سر گذاشته است. طبق اعلام ایران‌خودرو به بورس، تا پایان فروردین امسال ۹۶۰ دستگاه رانا در این شرکت به تولید رسیده است. این در حالی است که ایران‌خودرویی‌ها در فروردین پارسال حتی یک‌دستگاه رانا را نیز به تولید نرسانده بودند؛ بنابراین آبی‌های جاده مخصوص به نوعی افت تولید در دنا را با رشد تیراژ رانا جبران کرده‌اند.

از رانا که بگذریم، ایران خودرو محصولی چینی به نام هایما نیز دارد که تولید آن در فروردین امسال و نسبت به ماه مشابه پارسال افتی سنگین را تجربه کرده است. طبق آمار، ایران خودرویی‌ها در سال گذشته، هزار و ۱۴ دستگاه هایما را در سایت خراسان خود تولید کرده بودند، حال آنکه کل تولید این خودرو در نخستین ماه سال‌جاری تنها ۶ دستگاه بوده است. با توجه به این آمار، هایما لقب کم‌تیراژترین محصول ایران‌خودرو را در فروردین به خود اختصاص داده است.

سری هم به تارا بزنیم؛ خودرویی که به نوعی مدل ایرانی پژو ۳۰۱ به شمار می‌رود و در دو مدل دستی و اتومات به تولید می‌رسد. طبق آمار منتشره در کدال، ایران خودرو در فروردین امسال ۲‌هزار و ۳۷۶ دستگاه تارا تولید کرده است. این خودروساز در فروردین پارسال ۲‌هزار و ۵۴۷ دستگاه از این محصول را به تولید رسانده بود؛ بنابراین تولید تارا در نخستین ماه امسال و نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته افت ۱۷۱ دستگاهی را نشان می‌دهد.

از ایران خودرو بگذریم و به سراغ گروه سایپا برویم؛ دومین خودروساز بزرگ کشور که بیشترین حجم از سبد محصولاتش در فروردین امسال به خانواده ایکس ۲۰۰ (تیبا، کوئیک و ساینا) اختصاص داشته است. طبق آمار منتشره در کدال، سایپا در تولید این گروه خودرویی آمار ۱۰‌هزار و ۸۷۳ دستگاهی را طی فروردین به جا گذاشته است.

با توجه به تولید ۱۶‌هزار و ۱۲۰ دستگاهی این گروه خودرویی در ماه نخست پارسال، تیراژ خانواده ایکس ۲۰۰ حدود ۳۳‌درصد افت کرده است.

در بازه زمانی تحت بررسی، سایپا توانسته ۳ هزار و ۳۳۱ دستگاه شاهین را به تولید برساند. این در حالی است که طی فروردین سال گذشته تیراژ شاهین ۲ هزار و ۹۰۱ دستگاه بود. با این حساب، تولید شاهین افت ۴۳۰ دستگاهی را نسبت به ماه مشابه پارسال تجربه کرده است. سایپا در فروردین امسال و مانند ماه نخست پارسال، آریای اتومات را به تولید نرسانده است.

از سایپا به پارس خودرو برویم؛ سومین خودروساز بزرگ کشور که در فروردین امسال سهند و گروه Q۲۰۰ را به تولید رسانده است. طبق گزارش ارسالی به بورس، گروه Q۲۰۰ سایپا تولید ۴‌هزار و ۸۷۱ دستگاهی در فروردین امسال داشته که با توجه به ماه مشابه سال گذشته با تولید ۴ هزار و ۴۲۴ دستگاهی، از رشد ۴۴۷ دستگاهی حکایت دارد.

پارس‌خودرو، اما در حالی حتی یک دستگاه کوئیک معمولی دنده‌ای را در فروردین امسال تولید نکرده که در ماه مشابه پارسال، ۳ هزار و ۲۳۹ دستگاه از این محصول را به تولید رسانده بود. در نهایت، اما پارس‌خودرو در ماه ابتدایی امسال تنها دو دستگاه سهند را به تولید رسانده است. سهند محصول جدید پارس‌خودرو به شمار می‌رود که در فروردین پارسال هنوز وارد خط تولید این شرکت نشده بود.

دیگر خبرها

  • کارل هاینتس رومنیگه: زنده ماندن در برنابئو سخت اما ممکن است
  • مشترکان کم‌مصرف برق، خودرو جایزه می‌گیرند
  • کاهش ۵۰ هزار تومانی قیمت دام زنده سبک نسبت به سال گذشته
  • تولید خودرو در نخستین ماه بهار افت کرد
  • قول وزیر صمت، اجرا نشد/ تولید خودرو در فروردین امسال نسبت به فروردین پارسال کم شد
  • استارت سرد خودروسازی
  • راه‌اندازی واحد CRM در شرکت صنایع معادن و عمران رضوی
  • پاسخگویی به ۳۵۷ هزار تماس مشترکین آب و فاضلاب قم
  • رونق تولید با مالیات بر سوداگری
  • مشخصات ال۹۰ ایرانی اعلام شد + عکس